Luierbroekjes: wanneer, hoe en waarom?

Cover Youtube tutorial - Hoe doe je een luierbroekje goed aan en uit?

300 dagen, de gemiddelde periode waarin je baby heel braafjes op de verschoningstafel bleef liggen. Merk je op dat je kleine schat begint te rollen, wiebelen of spartelen wanneer je zijn/haar luier probeert te verschonen? Dan is hij/zij klaar voor een luierbroekje!

Brabbelen, spelen, ontdekken.

Spelen met een gemakkelijk luierbroekje

Je kleintje heeft geen tijd te verliezen. En eerlijk, ook wij verliezen liever niet al te veel tijd aan de verschoningstafel. Een luierbroekje aan- en uitdoen is kinderspel, ook voor de allerkleinsten.

Ons stappenplan

In tegenstelling tot het verschonen van luiers met een plakstrip, is het aantrekken van een luierbroekje toch heel wat eenvoudiger:

  1. Doe het luierbroekje aan zoals een (onder)broek
  2. Til het omhoog tot het comfortabel zit voor je kleine kapoen
  3. Missie geslaagd!

Luierbroekje aandoen en uitdoen

Hoe verwijderen we het?

  1. Scheur beide zijkanten los
  2. Wikkel het luierbroekje om zichzelf heen en maak het vast met behulp van de blauwe tape. Klaar om weg te gooien!

Hectische verschoningen? Dat is nu verleden tijd! Met deze tutorial video kan je kleintje in no time zelf aan de slag:

Alle voordelen op een rijtje

  • Luierbroekjes zijn niet alleen super gemakkelijk en efficiënt, ze zijn ook een eerste stap richting je kleine spruit’s zindelijkheidstraining. Zelf zijn/haar broekje aan-en uittrekken als hij/zij op het potje zit? Grote mensen nadoen was nog nooit zo leuk!
  • Kruipen, lopen, rollen, fietsen? Onze luierbroekjes zijn dankzij hun super elastische tailleband rekbaarder en geven meer bewegingsvrijheid aan je kleine speedy. Zo kan zowel jouw lieveling als zijn/haar broekje alle bewegingen aan, en dit zonder ongewilde pakketjes.
  • Beentjes strekken, heupjes kantelen, je kleintje kan actief meedoen met het verschonen. Wat super goed is voor zijn/haar motorische ontwikkeling en wat het dan ook weer leuker en handiger maakt voor mama’s en papa’s. Win-win!

Happy kid met verschoond luierbroekje

Wanneer maakte jij de overstap van luiers naar luierbroekjes?